Nyheter

Hovrättsdom mot Reepalu skjuts upp

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s) och IT-företagaren Dan Olofsson får vänta på sin dom tills i morgon. Hovrätten över Skåne och Blekinge har skjutit upp beslutet, som enligt tidigare planer skulle ha meddelats i dag. Åklagare vid Riksenheten för korruption i Stockholm har åtalat Reepalu för mutbrott och Olofsson för bestickning.
Nyheter • Publicerad 17 december 2007

Dan Olofsson, styrelseordförande i Sigma med huvudkontor i Malmö, invigde sin safaripark i Sydafrika på våren 2004. Bland de inbjudna fanns Ilmar Reepalu. Han fick resa och logi, värt 34 000 kronor, i födelsedagspresent av Dan

Olofsson. 

Därför vill vice chefsåklagare Per Nichols få dem fällda för mutbrott respektive bestickning. Han yrkar på villkorlig dom och böter. Både Reepalu och Olofsson förnekar brott och de har tidigare friats i tingsrätten. De hävdar att den gåva som resan innebar var baserad på långvarig och privat vänskap.

Reepalu har betonat att han inte visste någonting om de affärer som Olofssons IT-företag hade med kommunen och att ansvaret dessutom ligger hos kommunens tjänstemän.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.