Annons
Nyheter

Hunduppfödare satsar på utbildning

Nordskånska Kennelklubbens satsning på en bred utbildning av uppfödare har mötts av ett stort intresse. I går samlades ett 30-tal hunduppfödare i Hässleholm till en av de fyra informationsträffarna. Utbildningen organiseras tillsammans med Studiefrämjandet och ska ske i kamratcirklar och redan har ett 100-tal av Nordskånes drygt 300 aktiva uppfödare anmält sig till utbildningen.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2001

På Hässleholmsgården informerade Maria Ullman från Nordskånska Kennelklubben och Bo Sjögren från Studiefrämjandet. Cirklarna bygger på böcker som Svenska Kennelklubben håller på att sammanställa och totalt blir det åtta ämnesområden som gås igenom. Den

första behandlar anatomi och rörelselära. Utbildningen är kostnadsfri, men deltagarna får själva bekosta kurslitteraturen.

Annons

– Det ska inte bli några astronomiska summor, garanterade Maria Ullman.

Klubbens ordförande Sten Åkesson berättade om kennelkonsulenternas arbete som rådgivare för uppfödarna och poängterade att deras roll inte var att inspektera utan snarare ge råd och förmedla kunskap och hjälp.

– Kennelkonsulenterna besöker uppfödaren när man ansöker om Kennelnamn och normalt sedan vart tredje år om uppfödaren registrerar mellan tre och fem kullar under den perioden. Men de besöken ska ni inte uppfatta som någon myndighetskontroll, sade han.

lena.timelin@kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044-18 5512
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons