Annons
Nyheter

Inbrott hos bilhandlare – två nätter i rad

Två nätter på rad har tjuvar attackerat Kristianstads Automobil som säljer Volvo. Första natten högg de sig ner genom bilhallens tak och gav sig på ett kassaskåp i tron att där skulle finnas stora belopp efter dagens bilförsäljningar. Men bytet blev magert – bara 450 kronor.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2001

– När jag kom till jobbet på onsdagsmorgonen trodde jag först tjuvarna hade sprängt kassaskåpet i luften. Så djäkligt såg det ut. Men sedan kunde vi konstatera att man skurit upp skåpet med en vinkelslip, berättar försäljningschefen Greger Kempe. Som är övertygad om att inkräktarna rekognoserat inför kuppen.

De hade tagit sig upp på taket och noga stegat sig fram till platsen precis ovanför kassaskåpet innan de började hugga upp det.

Annons

– Men tjuvarnas första försöket misslyckades därför att de kom rätt på en takbalk. Därför fick de göra ett nytt hål vid sidan om och då gick det bättre. Väl nere i leveransavdelningen gav de sig på kassaskåpet, tydligen i tron att där skulle finnas mycket pengar efter dagens bilförsäljningar.

– Men vi åker till banken flera gånger om dagen med de kontanter vi får in. Dessutom hanterar vi allt fler av våra affärer med hjälp av kort och postväxlar. Det låg förresten en postväxel på 112000 kronor på golvet nedanför skåpet, stämplad och därmed oanvändbar...

Det totala bytet blev bara 450 kronor i kontanter.

– Det var dåligt betalt för så mycket slit, säger Greger Kempe ironiskt.

Som om det inte skulle vara nog med den första kuppen fick Kristianstads Automobil nytt tjuvbesök även igår natt.

– Det verkade som om de var ute för att försöka kompensera sig för förra nattens misslyckande. Den här gången har man stulit någon bilstereo.

Över huvud taget drabbas både Volvo och Kristianstads övriga bilhandlare av allt fler inbrotts- och stöldförsök. På Volvo har man därför beslutat låsa alla bilar och placera nycklarna i speciella nyckelskåp som bara kan öppnas av försäljarna med specialnyckel.

– Dessutom kommer vi nu att komplettera inbrottslarmet en del. Synd förresten att tjuvarna inte gav sig ut i bilhallen första natten, då hade larmet gått och de hade förhoppningsvis åkt dit, tycker Greger Kempe.

ulf.matson@kristianstadsbladet.se

Av Ulf Matson 044-18 55 60
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons