Annons
Nyheter

Inbrott i vapenaffären i Degeberga i natt

Vapenaffären på Tingsvägen i Degeberga utsattes för inbrott vid tvåtiden i natt. Polisen jagade en halvtimme senare tjuvarna på Långebro, utan att känna till inbrottet.
Nyheter • Publicerad 9 april 2001

En polispatrull mötte en Saab 9000 på Långebrogatan i Kristianstad. Poliserna fick en känsla av att allt inte stämde. Man bestämde sig därför för att vända och kontrollera både bilen och personerna som fanns i den.

Föraren trampade gasen i botten och försvann ner bland husen på Vilan innan polisen han ikapp. En minut senare hittades Saaben övergiven på Gränsgatan. I bilen fanns bland annat frilufts- och jaktkläder som polisen förstod var stulna någonstans.

Annons

Nio minuter senare ringde Securitas och berättade att det varit inbrott i vapenaffären i Degeberga. Larmet hade utlösts 02.07.

Tjuvarna hade stulit kläder, men inga vapen, eftersom de fanns inlåsta i ett vapenskåp.

Det visade sig att kläderna i den övergivna bilen kom från inbrottet i vapenaffären.

Bilen hade stulits i Ystad under söndagskvällen. Polisens spaningar efter tjuvarna har hittills varit resultatlösa. Man misstänker att de stulit en annan bil i Kristianstad under natten och forsatt flykten i den.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons