Annons
Nyheter

Ingen omkom vid villabrand

Lördag: Ingen person brändes inne när en villa brann ner till grunden utanför Tyringe på fredagskvällen. Ända fram till lördagsförmiddagen kunde polisen inte utesluta att en dansk man hade omkommit i branden.
Nyheter • Publicerad 27 september 2003

Vid halvåttatiden på fredagskvällen ryckte räddningskårerna från Hässleholm, Tyringe och Perstorp ut på branden i en villa sex kilometer sydväst om Tyringe. Villan var så pass övertänd att insatsen inledningsvis gick ut på att hindra branden från att sprida sig till det intilliggande bostadshuset.

Branden släcktes efter några timmar och villan stod inte att rädda, men det återstod ett dilemma – en av de två personer som hyr villan saknades.

Annons

Huset hyrs av två danskar och båda befann sig i huset tidigare under kvällen. Efter ett tag fick polisen bekräftat att den ene av dem var oskadd, via en släkting till denne. Under lördagen hade polisens tekniker förberett en undersökning av platsen för att se om den andre kunde ha omkommit i lågorna, men så i förmiddags kontaktade mannen polisen och berättade att han var vid god hälsa. Den tekniska undersökningen sköts då fram till på måndag.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons