Annons
Nyheter

Inget besked om Norretulls förskola

Avgörandet i frågan om Norretulls förskolas framtid dröjer åtminstone till slutet av året. Barn- och utbildningsnämnden i Kristianstads kommun har beslutat skjuta ärendet till arbetet med budgeten inför nästa år.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2001

Att någon form av förändring när det gäller barnomsorgen i centrala staden är ofrånkomlig är ordföranden i nämnden, socialdemokraten Heléne Svensson, övertygad om.

Den analys som har gjorts visar att verksamheten där minskar med 100 barn under hösten, till följd av ett minskat barnantal samt att Pysslingen öppnar en förskola. Därför blir det förändringar inom lokalbeståndet, säger hon.

Annons

Men om det innebär att Norretulls förskola läggs ner och barnen flyttas över till Ängsgården, så som föreslagits, är för tidigt att säga.

Eftersom en flytt till Ängsgården kostar 1,2 miljoner kronor i ombyggnadskostnader har ärendet förts över till budgetberedningen.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons