Nyheter

Intressegrupp kräver kommunens stöd i E 22-frågan

Intressegruppen för Norra Tollarp – Distans till E22, kräver att Kristianstads kommun ställer sig på dess sida när det gäller den framtida vägdragningen av E22 förbi Tollarp. I en skrivelse till kommunstyrelsen, som undertecknats av 600 personer, vill intressegruppen att kommunen i sitt yttrande till Vägverket begär att "diagonalen" helt utesluts från de alternativ till dragning som Vägverket presenterat.
Nyheter • Publicerad 23 april 2001

Om politikerna inte vill göra det, ber intressegruppen att kommunen uppmanar Vägverket att flytta den södra gränsen av vägkorridoren så att den läggs åtminstone hamnar 900 meter från norra Tollarps nordliga detaljplanegräns.

Intressegruppen önskar också att kommunstyrelsen uppmanar Vägverket att ompröva eller helt utesluta trafikplatsen norr om norra Tollarp.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.