Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 27 april 2001

Strax innan Linderöd, om man kommer från Kristianstad, står en bil ett tiotal meter in i skogen på vänster sida.

Den utgör en trafikfara med sin placering. När bilister upptäcker bilen görs oftast en en hastig inbromsning i tron att en olycka inträffat. Bakomvarande är ytterst nära att köra in i framförfarande fordon och kan därmed förorsaka en allvarlig olycka. Bilen måste tas bort omgående, säger en bilist som dagligen passerar platsen.

Det handlar om en avåkning som skedde natten tisdag-onsdag. Ägaren till fordonet eftersöktes men påträffades inte. Det åligger i nuläget ägaren att självmant ta bort fordonet. Görs det inte så kommer vi att ingripa, säger Thom Nilsson, vakthavande befäl vid Kristianstadspolisen.

En kvinna boende på Skolgatan i Önnestad, gör sig till tolk för en del bybor och vill tacka C4 teknik för att de sopat trottoarerna och gator i byn.

Nu hoppas vi att vi får slippa se omgivningen, gatorna och trädgårdarna fyllas med godispåsar och chipspåsar. Folk vill ju få njuta av vårstädningen nu när buskar och träd börjar grönska, förklarar damen.

Ännu mer beröm till C4 Teknik vill en dam från Hammar utdela.

Deras personal gjorde så fint på den väg där jag bor. Nu kan jag gå där utan att riskera att bryta benen, förklarar damen.

Mats Ola Anderssons förevisning i Vilans församlingshem av blomsteruppsatser blev succé, berättar en dam.

Som kronan på verket auktionerades blommor bort. Auktionen inbringade 500 kronor och pengarna som skulle gå till behövande barn inom Norra Åsums församling var ett välkommet bidrag.

Ingrid i Degeberga är inte glad åt ett vägavsnitt mellan Åhusglass och Brukshundklubben i Åhus.

Det är en gräslig väg, djupa vassa kanter och stenar som förstör bilarna finns där. Nog borde kommunen åtgärda vägen, tycker hon.

En mamma blev nästan panikslagen i förrgår när hennes son försvann när de var och handlade i en affär. Sonen kom till rätta eftersom han hade tagits omhand av några flickor som satt på en bänk på Lilla Torg.

Flickorna och alla andra som deltog i sökandet efter min son är värda allt beröm säger mamman som i hastigheten glömde att säga tack till inblandade när hon återsåg sin lille son.

Jourhavande reporter fick flera samtal från Kristianstadsbladets abonnenter som hade synpunkter på tidningen.

Varför är tidningen dåligt ihopklistrad? Flera sidor ramlar ut. Det har varit så de senaste fjorton dagarna.

Stefan Isberg, IS-chef på Kristianstadsbladet säger så här:

Tryckeriet har haft problem med en avfällning i limsprutan som satt sig i munstycket. Detta har byggts upp successivt men har inte drabbat alla tidningar. Från och med idag hoppas tryckeriet att allt skall vara i sin ordning igen.

Margareta i Kristianstad vill kommentera att man fällt träd under våren vilket inneburit att många ekorrar fått sätta livet till.

Träd fäller man på hösten och under vintern. Då undviker man sådant, säger hon.

Mindre glad är en dam i Sibbhult. Hennes barnbarn har blivit av med en nyköpt mountainbike – värd 5000 kronor.

Någon stal den på en tomt i samhället. Jag tycker det är förfärligt när något sådant sker och undrar om inte föräldrar reagerar när deras barn kommer hem med en främmande cykel, säger uppringaren.

Signaturen Gun undrar om det kan vara nyttigt att sprida köttmjöl på åkrarna.

Det är ju inte rent och måste förstöra alla grödor, säger hon.

Gun tar också upp ämnet om att det på fritidsbåtarna måste finnas toalett.

En självklarhet. Det är ju äckligt och miljöförstörande om besättningen skulle kissa och bajsa rakt ut i sjön.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.