Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 6 april 2001

Fulla återvinningsstationer fortsätter att engagera våra läsare. Anders i Kristianstad har vid ett par tillfällen under de senaste två veckorna tagit sina tidningar till tidningscontainrarna vid Maxi.

Båda gångerna har det varit fullt ända upp till inkastet. Vad ska man göra? undrar han. Det sägs att containrarna töms så fort de blir fulla, men det stämmer inte.

Kör man hem igen med tidningarna, eller tar dem till en annan återvinningsstation, blir det inga positiva effekter på miljön, påpekar Anders. Han ifrågasätter också miljövinsten i att återvinna förpackningar, när dessa måste tvättas först.

Här tömmer vi ut varmvatten och diskmedel. Jag är övertygad om att vi är tillbaka i att kasta allt i samma sopsäck om några år, säger han.

Ulla-Britt på Södra Kaserngatan ringer också hon i ett ärende som gäller miljön, närmare bestämt trafikmiljön. Ulla-Britt har märkt hur trafiken ökat på Södra Kaserngatan och är orolig för alla barn som på sin väg till Centralskolan korsar gatan.

I går morse såg jag fyra barn på sparkcykel som for rätt över gatan. Trafiken är inte nådig på gatan. Bussar ska fram till busstorget, bilister ska till sina jobb och mitt i detta alla barn som ska till skolan. Det är 50-väg, men många kör fortare.

Ett gupp i vägen vore en bra idé för att lugna ner trafiken. Jag vill att något ska göras innan det händer en olycka, säger Ulla-Britt.

Vi har fått de här signalerna tidigare. Vi planerar att lägga farthinder i vägen som kommer att sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen, säger Lars Glantz, projektledare på C4 Teknik.

Anna -Kerstin i Krattakulla vill lämna ett motförslag till Margareta Winberg (s) som föreslagit om att införa hundkörkort för alla hundägare.

Det är väl en bra idé, men samtidigt skulle jag vilja tvinga alla politiker med kontokort att gå en kurs där de lär sig hur man ska hantera korten, säger Anna-Kerstin.

Barbro Persson tycker att påskmässan på Yllan förra helgen har fått orättvis kritik - framför allt med tanke på att den var organiserad av en idrottsförening.

Människor som arbetar ideellt för att få in pengar idrotten är värda en eloge, säger hon. Jag vill ge ett stort fång rosor till Åhus Horna IF och hoppas att de återkommer nästa år.

Barbro Persson tycker visserligen att det var olyckligt med en vapenförsäljare, men i övrigt var det en ovanligt fin utställning med något för alla smakriktningar, hantverkare, modemässa och djur för de minsta.

Mormor till Hugo, som döptes i söndags i Nosaby kyrka, vill tacka för en underbar familjegudstjänst. FUB-ungdomarna gjorde ett fantastiskt framträdande. I samband med dopet tappade mormor sedan sitt grattiskort. Några dagar senare damp det ner i ett brev signerat prästen Magnus Tyche.

Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är, säger mormor rörd.

En tacksam mamma och mormor vill rikta ett hjärtligt tack till elever och lärare på Restaurangskolan på Österäng för den underbara påskbuffén härom dagen.

Så till sist en bortsprungen svart kastrerad hankatt försedd med reflexband som försvann i måndags. Hittar ni kisen ring till Lisbet i Åhus på 243692.

I dag sitter ... vid luren. Väl mött!

Åsa Pearce

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.