Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 27 mars 2001

Det blev inga pengar för den trogna bankkund som försökte plocka ut pengar på Minuten i Bromölla i helgen.

Den har varit stängd precis hela helgen, och jag tycker att det kunde finnas någon slags beredskap när det bara finns en Minuten, säger hon.

Annons

Göran Johansson på Ivetofta sparbank beklagar, men säger att bankpersonalen har varit nere i helgen för att försöka lösa problemet.

Normalt sett brukar vi kunna göra det, men den här gången var det ett knepigt tekniskt fel, som vi fick tillkalla hjälp under måndagen för att lösa, säger han.

Anders i Kristianstad har synpunkter på övervakningskamerorna som ska sättas upp i en tvättstuga hos ABK.

På banker och postkontor kan jag tycka det är okej, men i en tvättstuga? Jag skulle inte vilja att någon satt och tittade på mig när jag går ner för att tvätta. Jag tycker övervakningen har gått för långt.

En dam vid namn Wagner är missnöjd med organisationen i Åhusparken i fredags, då Robert Wells höll en konsert i parken.

Det var otroligt oorganiserat. Maten som skulle serveras 19.30 kom först klockan 21.00, och var dessutom knappt varm. Desserten var slut meddelade man, så jag och min väninna fick dela på en glassbåt. Jag betalar gärna bra för att lyssna på Robert Wells, men det hade varit bättre att erbjuda en landgång och öl, så man hade klarat av arrangemanget, säger hon.

Gunnel Levin på Åhusparken säger att hon gärna vill att damen kontaktar henne, så att de kan reda ut problemet.

Det är lite svårt att säga något innan jag pratat med henne personligen, för att få veta var hon satt, och om hon framfört klagomål till den personal som jobbade vid hennes bord med mera. Det bästa är om hon ringer till oss.

Fler klagomål; Majbritt Jönsson i Kristianstad fick en räkning från Lindex. På en krona och 78 öre.

Jag har handlat där i många år, och alltid betalat mina räkningar i tid. Då tycker jag det är dålig stil att skicka ut ett sådant krav. Det måste kosta mer för dem att administrera detta än vad de får in. Och gamla kunder behandlar man inte på det viset, säger hon.

Annons

När hon ringde till kontoret i Alingsås fick hon dock besked om att de skulle riva räkningen.

Eivor Boalt råkade ut för ficktjuvar i fredags, på Domus. Nu vill hon varna andra.

I ett obevakat ögonblick försvann min plånbok ur en ficka med dragkedja. Jag var på väg till banken, och väl där upptäckte jag att plånbok med sedel på 500 kronor var borta...

Vågar man åtminstone hoppas på att man får tillbaka sitt körkort av tjuven? Adressen står ju i plånboken...

Nu lämnar vi, för ovanlighetens skull två jourhavande, över stafettpinnen till Bromölla som idag svarar i jourtelefonen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons