Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 6 mars 2001

Musik verkar ha varit helgens tema. Många har ringt för att tacka körer och musikgrupper för deras fina uppträdanden.

Först ut är Bengt Svensson, Vilan som i lördags besökte en bekant på Sommarro. Där underhöll KFUM-kören och deras härliga framträdande fick Bengt Svensson att tänka till.

Annons

–Alla de sångkörer som åker ut till ålderdomshem och gör det fint för de gamla ska ha hågkomst och ett stort tack, säger han.

Och på Almhaga var som vanligt underhållning under tisdagseftermiddagen. Det påtalar den trogne jourspaltsmedverkande EG Nilsson.

Den här gången var det Bromölla sång och musik som stod för ett mycket attraktivt underhållningsprogram.

Allan Nilsson från Näsby var på Träffpunkten i fredags. Han vill ge lovord till Erik Cederholm som framträdde där.

–Han ska ha tack för sin fina musik och underhållning. Och inte minst för att han delade med sig av sitt goda hjärta, säger Allan Nilsson.

På tal om musik så har det stormat kring Radio Kristianstad den senaste tiden. Niklas från Kristianstad vill passa på att berömma radiostationen.

–Vill man inte ha något mer lättsamt kan man lyssna på P1, säger Niklas.

Själv har han alltid på P4 i bakgrunden.

En mamma till en elev på Parkskolan vill uppmärksamma den grupp elever som går på Parkskolans traditionella undervisning. Hon tycker att de som inte vill att Parkskolan ska bli friskola får för lite uppmärksamhet, och hon vill påminna om det möte angående Parkskolans framtid som hålls klockan 18.30 ikväll.

–Inget ont om friskolor, men vi vill inte ha någon hos oss, säger hon.

Annons

Tre nyfikna pensionärer var i förra veckan ute och körde bil. Vid ett övergångsställe vid Kanalgatan åkte pensionärerna bakom en polisbil. De uppmärksammade att polisen inte stannade för de gångare som var på väg att gå över gatan.

–Vad skulle hänt om det varit tvärt om, ifall vi hade gjort så framför polisbilen, undrar gruppen nyfiket.

Per-Ola Classon från trafikpolisen förklarar att poliser i princip ska följa samma regler som vanliga trafikanter, men om det finns anledning att på ett ansvarsfullt sätt bryta mot dem så måste polisen ibland göra det.

–Jag litar på dem som kör, så jag tar för givet att de just i det här fallet hade en god anledning att inte stanna, säger Per-Ola Classon.

Och så har vi en efterlysning.

De två familjer som betalat in medlemsavgift till Bibliotekens vänner och glömt att skriva namn på inbetalningskorten ombedes kontakta kassör Jana Hultin så att de kan ta del av sina medlemsförmåner. Jana Hultin nås på telefon 044-245501

Till sist har vi en Bromöllabo som säger sig tala för många invånare i Bromölla när han tackar Sture Ljungquist (v) för hans överklagande av kommunens borgensåtagande för förlusten för Bromölladagarna.

Det var allt för idag. Ring idag också, då står Hässleholmsredaktionen för jourhavandespalten.

EVA EMMELIN

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons