Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 28 februari 2001

Godmorgon alla läsare. Telefonen gick i går varm under reporterjourens förmiddagstimme. Åsikter ventilerades kring många olika ämnen. Vad som har engagerat mest verkar vara den tilltänkta simhallen i Åhus och följetongen om radio Kristianstads musikutbud.

Skränmusik är vad Sven Persson från Kristianstad kallar det. Han säger att han har ringt till Radio Kristianstad och frågat om det inte är vuxna människor som svarar för musiken. Han har också gjort en egen, som han kallar det högst ovetenskaplig, rundfrågning bland ungdomar om radiokanalens musik.

–De ungdomar som jag pratade med sa att Radio Kristianstad inte behöver tänka på dem när de sätter ihop musiken. När de lyssnar på musik har de sina skivor och egna vägar att få tag i den. ”Låt radio Kristianstad spela musik för den som lyssnar på dem”, var vad ungdomarna sa till mig, säger Sven Persson.

Även Kerstin Eliasson i Kristianstad vill framför att musikutbudet är alltför enkelspårigt.

–Jag kommer från Göteborg och har bott i Kristianstad i ett år. Jag trivs jättebra här, men det är synd att det inte finns musik på radion för oss som inte gillar dunka. Det där att man kan byta kanal håller inte riktigt, jag vill ju lyssna på lokalradion och följa med vad som händer, säger hon.

I gårdagens tidning undrade en anonym person varför det inte anges hur många som har röstat på Kristianstad webbplats. Tidningens webbansvarige Curt Nyberg svarade då att statistiken inte kommer förrän dagen efter. Varför då, undrar nu Rickard Albo från Kristianstad.

–Jag vet att andra har fortlöpande statistik, men vår leverantör har inte den programvara som krävs för detta, svarar Curt Nyberg.

I jourhavandespalt igår var det även en efterlysning. Roland Andersson blev påkörd av en kvinna med permobil den andra februari. Han vill rätta till en uppgift i tidningen. Det var inne i affären som han blev påkörd, och inte utanför Domus.

Nu finns det en färdig utredning om Åhus simhall. Det är något som engagerar läsarna och ett par personer har sina funderingar kring simhallen.

Lars från Kristianstad undrar varför man inte väntar med att fatta beslut om simhallen tills man vet huruvida Åhus och Kristianstad ska delas upp i två kommuner eller inte.

Något beslut om simhallen är inte aktuellt på ett bra tag, menar kultur- och fritidsnämndens ordförande Anders Tell (s). Ärendet om simhallen ligger för närvarande på kultur- och fritidsnämndens bord.

–Det här är en utredning som vi tar upp som information till nämndsledamöterna vid mötet nästa vecka. Efteråt ska den skickas vidare till kommunstyrelsen. Jag tror att det lär dröja ett bra tag innan det ska fattas beslut i frågan, säger han.

Lennart i Vånga tycker att en ny ishall borde vara mer motiverat innan man bygger en simhall.

–Vi har en ishall som är i gammalt och dåligt skick jämfört med många andra hallar. För att vara en kommun av vår storlek är ishallen väldigt dålig, säger han.

Anders Tell säger att det för närvarande inte är aktuellt med något ställningstagande när det gäller simhallen.

–Bakgrunden till att simhallen nu är uppe till behandling är en motion från Åhuspartiet om att utreda förutsättningarna och kostnaderna för en ny simhall.

En mamma är besviken över att det inte kom fler besökare till sportlovsprogrammet i Unga Örnars lokal i Näsby.

–Det kom bara ett barn hela veckan, utom en dag då det var två barn. Jag undrar varför folk inte utnyttjar det som finns, säger hon.

Margareta i Åhus vill tacka den person som hittade hennes mans mobiltelefon i lördags och lämnade den till polisen.

–Min man tappade den på västra Boulevarden och vi återfick den på eftermiddagen hos polisen. Den som lämnade in den ville inte säga sitt namn, så vi vill passa på att tacka personen den här vägen, säger hon.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.