Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 25 januari 2001

Bortsprungna katter och upphittade saker. Ibland liknar jourspalten mest av allt en hittegodsavdelning. Så blir det även idag, plus lite ris och ros från olika håll. Men vi börjar med skolmaten som är ett aktuellt ämne. Att barnen på Nosabyskolan får äta hur mycket skolmat de vill skrev vi om i gårdagens tidning. En mamma till en elev på skolan påpekar att detta har medfört vissa problem. Maten tar ibland slut innan alla hunnit få. Hennes dotter som går på skolan har ibland blivit hänvisad till gårdagens uppvärmda rätter, då de elever som ätit tidigare har gjort slut på maten.

Men kockerskan på Nosabyskolan, Monalis Bengtsson, förklarar problemet,

Annons

–Dagens rätt finns alltid. Blir det mat över serverar jag den som alternativ. Vad som kan hända är att lärarna släpper eleverna för tidigt, och då har jag inte hunnit laga mer mat och det kan ta någon minut innan jag kan servera dagens rätt.

Greta i Näsbyvill uppmärksamma hur duktiga ungdomarna är nu för tiden. I lördags glömde hon kvar de pengar hon tagit ut i bankomaten, men till hennes lycka kom en ung kille springande med dem efter bara en liten stund.

–Han ska ha stort tack! säger Greta.

Skolbussen från Everödtill Degeberga kom aldrig i måndags. Barnen fick stanna hemma från skolan, berättar en besviken mamma i Everöd.

–Vi har inte hört någonting om varför den inte kom. Jag tycker det är oförsvarligt att låta tolvåringar vara hemma och ta hand om sig själva på det sättet. Per-Åke Harrysson är ansvarig för kommunens skolbussar. Han berättar att bussen inte uteblev utan var kraftigt försenad på grund av halkan. När den väl kom hade barnen hunnit gå hem.

–Vi brukar gå ut med förseningar i radio, men det var väl en miss från Swebus att det inte gjordes. Vi hoppas att det inte ska hända igen, säger Harrysson.

Birgitta i Skånes Vibyvill uppmana dem som missköter sin vedeldning att sluta med det.

–Det luktar tio gånger värre än cigarettrök, säger hon.

Och Eva i Kristianstadslår i hop veckans hetaste ämnen genom att föreslå att skattebetalarnas pengar går till att rädda IFK istället för till kommundirektörens höga lön.

–Om vi nu får välja som medborgare tror jag att de flesta väljer att ge sina pengar till IFK som faktiskt kan rädda ungdomar från mycket dumheter.

Annons

Så till dagens tappat och hittat:

Sofie i Åhus har hittat en flickcykel som hon gärna återlämnar mot beskrivning. Det går bra att ringa henne på telefon: 044-24 74 75

Margareta Boström, Degebergahittade ett par glasögon på Lilla Torg i Kristianstad i onsdags. Hon lämnade in dem på affären Blic, så de ligger där och väntar på sin ägare.

Eva Ingelsson i Balsbyefterlyser sin katt Skorpan som försvann i söndags. Skorpan är en svart kastrerad hankatt på två år. Han har vita tassar och lite vitt under hakan och är långhårig. Eva nås på 044-22 72 70

Även Mary i Ungestadsaknar sin katt, som försvann den 19:e december. Det är en svart okastrerad hankatt, som är en blandning mellan bondkatt och russian blue. Den som sett Marys katt ombeds ringa 044-700 25

En bortflugen nymfparakit efterlyser Lisbeth Askfelt på Äspet i Åhus. Fågeln är grå, vit och gul fågel och heter Nappe. Lisbeth nås på telefon 24 15 68.

Mats Ellemark i Åhus efterlyser sin hund, en old engelsk sheepdog som lystrar till namnet Lillan. Hon är gråvit och försvann vid Sånnaskolan. Ring Mats Ellemark på telefon 23 12 11.

EVA EMMELIN

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons