Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 12 september 2001

Tidningen har gjort en mycket bra insats när man granskat ABK, men man kan inte låta bli att göra några reflektioner efter tidningsläsningen. Så börjar Christer Johansson dagens första samtal till jourhavandespalten.

– Först vet vårt kommunalråd Bo Kristiansson inget ting. Sedan kallar han till presskonferens och talar ut om spritbruket inom företaget. Och så finns det några styrelseledamöter som inte vill bli namngivna för då skulle de känna sig kränkta.

Annons

– De har ju varit med på styrelsesammanträdena och studieresorna och sett vad som hände. Varför har man inte reagerat då man anser det varit fel, utan bara låtit det rulla på som tidigare.

Spritnotan på ABK är lika stor som det belopp som SMK Kristianstad behövt för att rusta upp sin motorcrossbana i Ripa. Man blir så förbaskad på det och att Bo Kristiansson säger det inte finn pengar till ishallen, när man sedan super upp dem ”i ett annat rum”, säger Nicke i Kristianstad.

– Min uppfattning är att det är ruttet och fel i systemet då det går till på det här viset. Och att det sedan måste ordnas tv-galor och insamlingar bland allmänheten för angelägna ändamål och att den gamla damen i apotekskön inte har råd att lösa ut sin medicin för att pensionen inte räcker till.

– Jag tycker det är bra att tidningen rotar fram sådant här. Det finns säkert mer att rensa upp och många som skulle darra om en journalist dyker upp i deras revir.

Sedan har politiker och andra ledande personer en förmåga att alltid bli sjukskrivna så fort de hamnar i blåsväder. Då bekänner de verkligen färg, säger Nicke.

Vi borde få avdrag på tv-licensen klagar näste ringare, en Kristianstadsbo. Fram till den 7 november är det avbrott på ettan, tvåan och fyran varje eftermiddag på grund av arbeten på Hörbysändaren.

– Har man inte så lätt för att komma ut blir det mycket tv-tittande, och på eftermiddagen går det många bra serier. Varför skall vi behöva drabbas så i två månader?

Jag håller med, man får varken ursäkt eller möter någon förståelse från de som jabbar i affären. Man borde ”få något” säger Kerstin Sundström som läst om stövelköpet på Maxi i tisdagstidningen.

Man ska inte behöva åka till butiken två gånger, och att kunden alltid har rätt är en tes som inte längre gäller. Det säger Kerstin som också har synpunkter om otydliga prisskyltningar och att Domus och Servus inte håller samma pris på samma vara trots att det är samma företag.

– Det är förvirrande. Samtidigt tycker man att på Servus där service är sämre ska varan vara billigare än Domus inne i stan, inte tvärt om.

Annons

Det är bra att frisörerna kollas upp. Det tycker Börje på Näsby som ringt in till vår bandspelare.

– Jag har länge misstänkt att frisörerna inte slår in pengarna i kassaapparaten utan stoppar pengarna direkt i fickan.

Synpunkter om Finnkampen och på tidningens sätt att skriva om den kommer det slutligen från bland annat Arne Jönsson i Hylta.

– Jag tycker Kristianstadsbladet var mycket dålig, säger han. Inga referat eller resultatlistor. Tycker det är tråkigt att tidningen inte kan erkänna att det var ett stort misstag, sådant klubbar ner tidningen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons