Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 11 september 2001

Nu när det ska röstas nästa år! Är det inte lika bra att skippa både valet och regeringen, säger Stig Nilsson på Vilan.

– EU bestämmer ju ändå allting, till och med storleken på jordgubbarna. Regeringen och valet behövs inte och vi skattebetalare skulle tjäna miljarder på om vi slapp det.

Annons

Hur många blir lurade på att man slarvar med att kolla sina kassakvitton. Det säger John Andersson i Nöbbelöv och berättar om följande händelse på Maxi på söndagskvällen.

– De sålde stövlar till extrapriset 99 kronor. Det stod med stora röda siffror på skylten och att ordinariepriset var 199. Efter att ha gått igenom kassan och betalat varorna tittade vi på kvittot och konstaterade att vi ändå hade fått betala 199.

– Innan vi gick till servicedisken gick jag in en gång till, för att kolla att jag verkligen hade rätt för mig. Det hade jag men i servicedisken sa de att jag betalat rätt pris. Jag stod på mig och tillsammans med en avdelningsansvarig gick vi in till stövlarna. Även vakten följde med.

– Jag hade rätt. De kunde inte förneka att det skyltade priset för stövarna var 99 kronor, och jag fick tillbaka mina pengar. Men inte en ursäkt, och hur många till är det som blivit lurade. Hyllan med 43:or var helt tom och bland 44: orna fanns det bara några par kvar.

Jag kan bara be om ursäkt och beklaga det inträffade, säger butikschefen Fredrik Rosengren.

Det finns många fler idealister och entusiaster som jobbar ”för sakens skull”. Han är inte bland de sista säger Ulla-Britt Rosén i Kristianstad och tycker rubrikvalet till porträttet på måndagens familjesida var olyckligt.

– Jag kan nämna Inger Isaksson och Margareta Andersson i Vita Bandet, som är en nykterhetsförening för kvinnfolk. Vi träffas varannan onsdag.

– Och så har vi RSMH–Riksföreningen för social och mental hälsa. Den jobbar för oss som är brukare och gör en mycket stor insats, också det helt ideellt.

Jag får morgonsömnen störd, berättar Mattias som hyr en lägenhet på Östermalm av Kristianstadsbyggen.

– De håller på att renovera balkongerna på fastigheten och börjar köra med Hiltiborr i väggarna kvart i sju-sju på morgonen. En del är kanske uppe så tidigt men själv är jag butiksanställd och vill sova lite till.

Annons

– Jag tycker inte man skall sätta igång det värsta bygglarmet så tidigt, utan vänta en timma. Jag behöver min sömn för att orka stå i butiken till halvsju på kvällen.

– Det här har hållit på i två veckor och ska fortsätta flera veckor till. Det komiska är att när jag går till jobbet nio är det lugnt och tyst för då har byggjobbarna sin frukost.

Vi har en överenskommelse med entreprenören att man inte ska börja med de tunga och bullrande jobben förrän kl. 8. Jag ska ta kontakt med dem säger Per-Ola Mårtensson på Kristianstadsbyggen, och som håller i det aktuella renoveringsobjektet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons