Nyheter

Kajorna stör utan avbrott

Nyheter • Publicerad 10 juli 2008

Solen skiner, det är varmt igen, och nedtrappningen inför min sommar- semester känns hela tiden allt mer påtaglig. Inga nya jobbprojekt som riskerar att dra ut på tiden – gott om papper ramlar in ändå, både via mejl och fax.

Ambitionen är att rensa skrivbordet senast fredag eftermiddag. Kanske inte totalt, men ändå rätt så hyggligt. Plastmapparna med "bra-att-ha-papper" kan jag flytta till en annan plats i närheten av skrivbordet, och så kan jag lyfta dem på plats igen när jag kommer tillbaka ... eller kanske kasta dem i "stora arkivet"? Det är ungefär vad som händer när de blivit liggande tillräckligt länge utan att det visat sig att de verkligen var bra att ha.

Inte många samtal alls denna morgon. Men ett kommer från en "Boende i centrala Bromölla", som hakar på ett inlägg i Jourhavande häromdagen, det om råkor och kajor som stör oavbrutet.

– Vi behöver inte ha någon miljöansvarig, eftersom det ändå inte blir någon bättring! I många år har alla råkor och kajor diskuterats utan att något händer. Vi har också rätt att sova, menar han.

Och föreslår att Bromölla får en ny turistslogan: "Bromölla absolut, med fiskmås, kaja och trut".

Varenda kväll är det invasion av tusentals kajor. Mannen efterlyser större avskjutning.

Och i bakgrunden hörs åtminstone måsfåglar.

Så en varning från en hästägare till andra med hästgårdar. Folk blir bara fräckare och fräckare. Förutom träns och spån har någon/några nu börjat stjäla höensilage! Så klart tacksamt, ett år med liten förstaskörd av stråfoder på grund av torkan.

Men nog borde det märkas, tycker Jourhavande, om någon kommer och hämtar stora rundbalar, eller till och med stora fyrkantbalar. Någon sorts lyfthjälp måste fodertjuvarna också ha, jag menar balar som väger ett par-tre hundra kilo bär man inte iväg med hur som helst.

Anders ringer och har synpunkter på de anlagda bränderna i Simris- hamnstrakten på senare tid, kopplade till "en speciell person", som han säger.

– Först var han i Kristianstad, sedan i Dalarna och nu tillbaka igen. En sådan person borde ha fotboja, även sedan straffet han fick blev avtjänat. Som skattebetalare och försäkringstagare är jag inte intresserad av att betala hans "verksamhet", som slukar skattepengar från skola, sjukvård och annat. Friheten ska han inte ha, säger Anders med eftertryck.

Han efterlyser politiker med råg i ryggen som kan föra upp frågan om en snabb lagändring, om juridiken behöver ändras för att man ska kunna ha fotboja på en misstänkt.

Ha en bra fortsättning på sommaren!

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.