Käka ogräs – smakar gott
Naturens läckerheter Inger Ingmanson (Prisma) Förra året släpptes Svenska bärboken av Inger Ingmanson och Pelle Holmberg som valdes av Måltidsakademin som Årets bästa Måltidslitteratur 2002. Nu har Inger skrivit Naturens läckerheter där ogräset får en plats i köket. Låter märkligt med trädgårdens gröna elände i maten, men vi äter sushi med alger och kryddar med både mynta, pepparrot och nog har väl en och annan plockat maskroser för en dryck. Cappuccinosoppa med kirs-kål låter ju gott men att äta kirskål. Det bär emot att plocka in det jag rensat bort från rabatten, men jag kanske ska sälja lite på torget för det verkar som jag har en guldgruva i trädgården. Naturens läckerheter är prydligt indelat efter en ramsa om årets månader med små berättelser. Bilderna är tydliga och vackra. En spännande bok att förgylla boksamlingen med och som inte enbart handlar om ogräs utan även bär och svamp. Mona Rohlin