Nyheter

Kärlek i luften när Hellström står på scen

Det låg spänning i luften. En stark förväntan som snabbt slog över i något som närmast kan jämföras med hysteri. Så fort Håkan Hellström äntrade Fiestascenen och drog igång "Tro och tvivel" från vårens succealbum "För sent för Edelweiss" gick det som elektrisk stöt genom hela publikhavet..
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008
Håkan Hellström på Siesta. Bild: Annica Jönsson
Håkan Hellström på Siesta. Bild: Annica JönssonFoto: 

Så älskad. Så efterlängtad. Håkan Hellström är hela Siestafestivalens epicentrum. Det är nu, fredag klockan 20.00, det verkligen skälver till. Det är nu det händer. Turnépremiär och allt, men det märks inte. Allt flyter från start. Och hur skulle det kunna gå fel med all denna kärlek i luften.

Lite ryckig upplevelse för undertecknad dock då det plötsligt fick jagas sjukvårdare till en medvetslös ung dam (hoppas allt gick bra). Mitt i "Brännö serenad" gjorde verkligheten sig påmind. Och där står man sen och försöker hitta tillbaka till Håkan.

Men det är svårt att stå emot när kraften är så stark. Håkan hittar helt rätt i nummer som "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din". Hellströms storhet ligger i förmågan att sy samman glädjen över livet med vemodet.

Ljusets ständiga skugga. Hur hårt han och bandet än piskar upp den där närmast patenterade Göteborgseuforin, finns där alltid en lite tagg av sorg med i spelet Å alla sjöng.Å alla var glada.

Varför gnälla då.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.