Nyheter

Klart i kväll: Agne Furingsten blir kommundirektör

Regionmuseichefen Agne Furingsten blir Kristianstads förste kommundirektör. Det beslöt kommunstyrelsen vid sitt sammanträde i kväll. – Det är en man med bred intressesfär och som har imponerat på mig som nätverksbyggare och marknadsförare. Jag tror att han kan utveckla Kristianstad som att attraktiv stad att bo och verka i, kommenterar kommunalrådet Bo Kristiansson (s).
Nyheter • Publicerad 17 januari 2001

Kommunalrådet Christer Ewe (m), som har fört fram Furingstens namn under de senaste dagarna, är också nöjd.

– Det känns bra, sa han.

– Vi får en kommundirektör som är lämplig för jobbet. Dessutom har vi de fackliga organisationerna och referensgrupperna med oss i beslutet.

Agne Furingsten själv medger att han tänkt till både en och två gånger under processens något turbulenta gång. Inte minst med tanke på att politikerna är oeniga om rekryteringsprocessen.

Men han tvekade inte att söka jobbet.

– Jag har väl den inställningen att det bästa sättet att visa att det här är rätt beslut är att göra ett bra jobb. Och det har jag naturligtvis ambitionen att göra, säger han.

Av Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.