Annons
Nyheter

Klart med ny barn- och utbildningschef

Kommunen och facken är överens. Sverker Hagman, rektor för Rosengårdsskolan i Malmö, föreslås bli ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad. – Det känns bra, kommenterar Sverker Hagman. Det här förgyller påsken för mig.
Nyheter • Publicerad 10 april 2001

Det blir en jättelik förvaltning under omdaning som Sverker Hagman får ansvaret för, om kommunstyrelsen ger sitt slutgiltiga godkännande till utnämningen i nästa vecka.

Men med tjugo års erfarenheter som lärare och rektor och dessutom områdeschef för barn- och ungdom som han också är i delar av Rosengård, har snart 46-årige Sverker Hagman ansetts som den bäst lämpade av de 26 sökande till jobbet som barn- och utbildningschef.

Annons

Förmodligen kommer hans engagemang på Malmö Högskola till pass även i arbetet i Kristianstad. Sverker Hagman sitt bland annat i högskolans programnämnd för specialpedagogisk påbyggnadsutbildning.

På onsdag i nästa vecka tar kommunstyrelsen det formella beslutet om att anställa Sverker Hagman. När han sedan tillträder är inte riktigt klart, men det blir innan den nya organisationen träder i kraft vid halvårsskiftet.

Arbetet med den sjösätta den nya organisationen fortsätter enligt tidsplanen i nästa vecka med att barn- och utbildningsförvaltningen annonserar ut de nya skol- och enhetschefstjänsterna.

Av Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons