Annons
Nyheter

Klartecken för radiomast till scouterna i Rinkaby

Radiomasten för mobiltelefoni till scoutlägret i Rinkaby får resas. Trots protesterna från ett tiotal boende i området anser byggnadsnämnden att det är rimligt att bevilja bygglov för masten i sommar. – Det handlar bara om två månader i sommar, framhåller moderaten Ingrid Malmros.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2001

– De flesta av scouterna har med sig mobiltelefon för att kunna meddela sig med sina föräldrar och då är det viktigt att kommunikationen fungerar, säger kommunens stadsbyggnadsingenjör Sten-Åke Nilsson.

Invändningarna mot uppförandet av masten handlade om att anläggningen skulle störa de planerade aktiviteterna för såväl scouterna som övriga turister och det rika fågellivet, utrotningshotade grodarter samt det kulturhistoriskt intressanta äldsta huset i byn.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons