Nyheter

Knarkmisstänkt kvinna frisläppt

Chefsåklagare Pär Andersson väntar inom de närmaste dagarna besked om exakt vilken form av narkotiskt preparat som polisen hittade i en lägenhet i Kristianstad i påskveckan.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2003

– De preliminära analyserna tyder på att preparatet innehåller bland annat heroin och att straffvärdet för innehavet därmed ligger på flera års fängelse, avslöjar Pär Andersson.

En 23-årig man sitter fortfarande häktad som misstänkt för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott, medan åklagaren nyligen släppte mannens 22-åriga flickvän ur häktet.

– Misstanken mot kvinnan har under resans gång försvagats från grovt narkotikabrott till medhjälp till narkotikabrott och därmed gäller inte längre så kallad obligatorisk häktning, förklarar Pär Andersson.

Visade falskt körkort

Det var vid en trafikkontroll på Vattentornsvägen i Kristianstad på förmiddagen, tisdagen i påskveckan som mannen visade upp ett utländskt körkort. Poliserna reagerade på att det verkade falskt.

Därför gjordes husrannsakan i mannens bostad för att leta efter bevis. Då hittade polisen cirka 300 gram pulver och en skarpladdad revolver. Det ledde till att mannen och kvinnan häktades.

Chefsåklagare Pär Andersson räknar med att kunna vecka åtal mot paret i slutet på månaden.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.