Nyheter

Knivmannen i Furuboda blev omhäktad på CSK

Tingsrätten i Kristianstad omhäktade på fredagen den 26-årige man som högg sin syster med en kniv i ryggen i Furuboda, söder om Yngsjö en söndagseftermiddag i maj. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar på Centralsjukhuset där mannen fortfarande vårdas. Han ådrog sig mycket svåra skador när han kolliderade med en minibuss under flykten efter knivdramat.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2001

Mannen var själv närvarande vid omhäktningsförhandlingen, till skillnad mot den första förhandlingen då han var för illa däran för att kunna medverka.

Mannens 20-åriga syster fick livshotande skador av de knivhugg som träffade henne i ryggen på gatan utanför familjens villa i Furuboda.

Den 26-årige mannen är, enligt tingsrätten, fortfarande på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och försök till grov misshandel. Åklagaren fick två veckor på sig att väcka åtal.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.