Annons
Nyheter

Kommunen köper inte Kronohuset

Vårens storaffär mellan Vasakronan och Norrporten omfattade nio fastigheter för 311 miljoner kronor i Kristianstad. Förutom Handelsbankshuset vid Lilla Torg överlät det statliga Vasakronan bland annat Södra Kasern, Kronohuset, läns- och tingsrätterna samt polishuset på Norrporten AB. Igår fick Kristianstads kommun in förfrågan om den är intresserad av att utnyttja sin förköpsrätt.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2001

Men kommunstyrelsens ordförande Bo Kristiansson (s) säger att kommunen inte har behov av de aktuella fastigheterna. Inte ens av Kronohuset, som ju har diskuterats som en möjlighet när det gäller kommunens och Region Skånes representationsträffar.

– Den diskussionen pågår fortfarande. Men det blir i så fall inte tal om något kommunalt ägande. I så fall hyrs lokalen, säger Bo Kristiansson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons