Annons
Nyheter

Köpte smuggelgods i Åhus

ÅHUS. 49-åringen brukade köpa smuggelsmit och smuggelcigaretter av lastbilschaufförer i Åhus hamn. Nu har han dömts av tingsrätten för olovlig befattning med smuggelgods och olovlig försäljning av alkohol, eftersom han sålde spriten vidare.Eftersom mannen är tidigare ostraffad och inte verkar ha några missbruksproblem, anser tingsrätten att det räcker med villkorlig dom. De tror att han inte kommer att fortsätta med brottslig verksamhet.
Nyheter • Publicerad 7 september 2001

Den 49-årige mannen från en liten ort utanför Kristianstad har erkänt att han under ett par års tid regelbundet kört in till Åhus för att handla smuggelsprit och smuggelcigaretter. Främst är det av lastbilschaufförer han kunnat köpa varorna.

Omfattningen uppskattas till hundra liter sprit och 20 000 cigaretter. Polisen har även beslagtagit sju liter sprit och åtta limpor cigarretter hos mannen. 49-åringen utdömdes också betala 10 000 kronor i förverkat värde av såld sprit.

clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons