Annons
Nyheter

Kortnyheter från Scout 2001

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2001

Lägret hade inte mer än börjat förrän det spontant uppstod en inofficiell tävling. Viek scoutkår kunde stoltsera med den högsta flaggstången, och den största flaggan.

Än har ingen mästare korats, men den scoutkår som ligger bäst till i tipsen för närvarande är Fågelmara SMU.

Annons

15 meter upp i luften vajar deras stolta fana, sisådär åtta kvadratmeter stor.

Kampen går vidare! Att bygga broar är ett genomgående tema på lägret. Lägerledningen har några smarta sätt att uppmuntra till nya kontakter. Med jämna mellanrum avstannar avbryts all pågående verksamhet av ett meddelande via högtalarna.

Alla scouter uppmanas att gå fram till en person i närheten som de inte känner, presentera sig, och ta reda på vem den andre är, och varifrån han eller hon kommer.

På så sätt skapas 26 000 nya kontakter var och varannan timme. I söndags var det lägeryra.

Efter den stora invigningen befann sig hundratals scoutpatruller ute och vandrade i byn.

Uppgiften var att man skulle gå till en annan by enligt ett visst schema. Därifrån skulle man sedan plocka med sig en patrull hem till sin egen by.

På så sätt skapades nya kontakter, och man fick på ett smart sätt hjälp med att hitta på lägret.

Några gick vilse - därav lägeryran. Det finns en gigantisk organisation och planering bakom allt som sker ute på Rinkabyfältet.

En sak som inte har missats är de allra minsta barnen.

Många ledare har sina egna barn med sig på lägret, och de kan inte följa med på alla programupptåg.

Annons

Då står lägrets eget dagis, Lägis, till förfogande.

Varje dag är det mellan 20 och 40 ”småttingar” som tas hand av dagispersonalen. Hur ska man få sin mat att smaka bra även under fältaktiga förhållanden?

Ebbe, en av lägerkockarna, ger tips om vad han har med sig i sin kryddpåse: Rosmarin, fänkål, kikärtor, sambal olek, lagerblad, salt, dill, saltpeppar, vitpeppar, socker, mjöl, vanilj, tandoori curry, madras curry, oliver, torkade auberginer, torkade tomater, torkade champinjoner, torkad paprika, senapspulver.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons