Annons
Nyheter

"Kostnadsfri" kurs upprör

Nyheter • Publicerad 1 september 2003

Mårten i Kristianstad blev förbannad, när han på måndagsmorgonen läste Clifford Johansens artikel om Friskvårdshusets "kostnadsfria" kurs, som blev både längre och dyrare än vad de 350 förhoppningsfulla trott.

Vid ett informationsmöte visade det sig att kursen är på 26 veckor, i stället för fem, och att den kostar kostar 3480 kronor.

Annons

Lurendrejeri, kallar Mårten tilltaget:

– Han som håller i kursen säger i artikeln att om allt stått med i annonsen så skulle den ha tagit ett helt uppslag. Men hade där stått att kursen kostar tre och ett halvt tusen så hade han inte fått en enda sökande, säger Mårten, som anser att varje annons i Kristianstadsbladet ska innehålla priset på varan eller tjänsten som säljs.

Ledsen och arg är en dam på Kulltorp. Under natten mellan onsdag och torsdag förstörde någon eller några ett tiotal staketribbor för henne och trampade dessutom ner flera buskar.

– De tappade en mobiltelefon också. Den kan de hämta hos polisen, säger den ledsna och arga damen.

Birgitta ringer angående sin regncape, som någon av misstag tog från en avlastningshylla på K-Marknad i Åhus i fredags eftermiddag.

– Jag saknar verkligen min regncape, säger Birgitta, och ber personen som tog den att lämna in capen i kassan.

Anna Maria ger sig in i diskussionen om tunga kundvagnar. Problemet, säger hon, är inte bara att vagnarna är tunga. De är stora också, säger hon och tar Maxis vagnar som exempel.

– Har man ont i rygg och ben är det svårt med de stora kundvagnarna. Man kan inte bära tvättmedel eller andra större varor i korg, det blir obalans. Dessutom orsakar de stora vagnarna ofta irritation, eftersom det blir trångt i gångarna, säger Anna Maria. Det är väl inte för mycket begärt att affärerna har vagnar i två storlekar.

Rickard Bengtsson, Icahandlare på Maxi, förklarar att han och hans medarbetare just nu ser över frågan om kundvagnar. Men i stället för mindre vagnar överväger butiken att köpa in större.

– Därför är det bra att vi får de här indikationerna nu. Vi vill göra saker och ting så bra som möjligt för kunden, men det är ingen kund som sagt mig att de tycker att vagnarna är för stora, säger han. Nu tar vi med frågan om vagnar i två storlekar i beräkningen.

Annons

Rickard Bengtsson passar på att påminna om att Maxi har en förslagslåda, där kunder kan lägga sina synpunkter.

– Jag är tacksam för all kritik, alla förslag och tips vi kan få.

Avslutningsvis ringer Lars angående Lasse Stefanz. Lars undrar varför Radio Kristianstad inte spelar musik av det populära dansbandet.

– Det är verkligen för dåligt att de inte spelar ett lokalt dansband, som är så i ropet just nu och som dessutom är representerat på Svensktoppen. De spelar ju andra band som är med på listorna, säger Lars.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons