Nyheter

Kraftsamling kring E22:an

Kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad, Heléne Svensson (s), vill kraftsamla kring E22:an. Hon vill förena representanter från berörda kommuner, Region Skåne och näringslivet för att utbyggnaden av E22:an ska bli verklighet tidigare än enligt Vägverkets senaste planer.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2003

– E22:an är en fråga som vi måste jobba med och manifestera att utbyggnaden är viktig, säger Heléne Svensson till Kristianstadsbladet via sin mobiltelefon på väg till Malmö tidigare under eftermiddagen.

Där skulle hon bland annat träffa regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren för att komma överens om lämplig tid och plats för en kraftsamling mellan berörda instanser.

Det var i torsdags som Vägverket kom med sitt besked om att en fyrfältsväg med 110 kilometer i timmen på hela E22:an genom Skåne skjuts på framtiden. Den för E22 avgörande sträckan mellan Sätaröd och Vä påbörjas 2011 i stället för som tidigare planerats 2007. Heléne Svensson beskriver E22:an som en viktig nyckel till regional utveckling och tillväxt. Med tanke på kommunikationernas avgörande betydelse kan hon som Kristianstads ledande politiker inte sitta med armarna i kors.

Hon vill inte kalla det nya samarbetet för en kampanj mot Vägverket, utan snarare för en kraftsamling från olika beslutande nivåer i samhället.

– Vi vill både diskutera med Vägverket och påverka beslutsfattarna i Stockholm.

Poängen med en bred uppslutning i den här typen av kraftsamling är att ha så många ingångar och kontakter som möjligt bland beslutsfattarna i ärendet.

– Ju fler vi är desto bättre, säger Heléne Svensson.

Hon räknar med att ett första möte kommer till stånd i nästa vecka. Var kraven eller ribban då ska sättas vill hon inte uttala sig om.

karin.hallengrenkristianstadsbladet.se

Karin Hallengren 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.