Annons
Nyheter

Krafttag mot utländska stöldligor

MALMÖ. För att få stopp på utländska stöldligor som verkar i södra Sverige vill överåklagare Sven-Erik Alhem i Malmö samordna arbetet mellan tull, polis och åklagare. Det rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Svårigheterna att bevisa brott gör att tullen vid färjelägena ofta tvingas släppa igenom bilar fullastade med stöldgods. Sven-Erik Alhem menar att man lättare måste kunna göra en koppling till varifrån godset härrör.

Redan nästa vecka ska han samla åklagare från Skåne och Blekinge för att se över bristerna i dagens rutiner. Enligt Alhem är det framför allt samordningen som brister.

– Om utländska medborgare lyckas med att komma hit och stjäla en massa varor och sedan återvända hem med dessa i bilen, då blir det som en farsot att man lockar hit andra utländska medborgare, säger Sven-Erik Alhem till Ekot.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons