Nyheter

Kristianstads kommun anmäld till DO

Kristianstads kommun har anmälts till diskrimineringsombudsmannen (DO). Anmälaren är en man som inte har fått en tjänst som biblioteksföreståndare. Han misstänker att han inte har fått tjänsten på grund av sin utländska bakgrund.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2001

Mannen har sökt tre olika tjänster i Kristianstads kommun, som biblioteksutvecklare och som biblioteksföreståndare i Åhus respektive Degeberga. Han blev bara kallad till intervju för tjänsten som föreståndare i Degeberga.

Till den tjänsten anser han att han uppfyller alla krav som ställs och han hänvisar till att han tidigare arbetat halvtid som föreståndare på ett annat av Kristianstads kommuns bibliotek och som bibliotekarie på ytterligare ett bibliotek i kommunen.

Ombudsmannen för etniska diskriminering vänder sig nu till kommunen för att få svar på ett antal frågor. DO vill också ha kopior av ansökningshandlingar för de personer som kallades till intervjun och för dem som anställdes.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.