Annons
Nyheter

Kvinna dömd för mordbrand i Knislinge

Tingsrätten dömde på måndagen en 61-åriga kvinna för mordbrand i hyreshuset på Brogatan 3 i Knislinge vid 22-tiden, lördagen den 23 augusti.
Nyheter • Publicerad 22 september 2003

Kvinnan fortsatte vid rättegången att neka till åtalet. Hon säger att hon inte minns att hon skulle anlagt någon brand. Rätten anser det dock ställt bortom varje rimligt tvivel att det var hon som anlade branden i ett källarförråd.

Tingsrätten beslutade att kvinnan ska stanna kvar i häkte och genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning innan påföljden bestäms.

Annons

Det har brunnit sex gånger i huset på Brogatan under augusti, varav de fem första bränderna var små. Det sjätte tillfället i ett källarförrådet kunde dock utvecklats till en större brand om inte en väktare hade upptäckt elden på ett tidigt stadium.

Bränderna har upphört efter gripandet av kvinnan.

Åklagarens starkaste bevis mot kvinnan är en handskriven lapp som hon visade upp för polisen efter den sjätte branden. På lappen ber pyromanen om ursäkt och lovar sluta med bränderna.

Kvinnan säger att hon fått lappen i brevinkastet. Det ledde till att polisen gjorde husrannsakan hos kvinnan. I en av hennes cirka 150 böcker, deckaren Sanningens ögonblick av K Arne Bloom, upptäckte polisen att försättsbladet var utrivet och stämde in med den handskrivna lappen.

Dessutom kunde polisens tekniker läsa samma text som på lappen på sidan efter i boken, där skriften hade lämnat avtryck.

Försvarsadvokaten Peter Olofsson menade att åklagarens bevisning inte borde räcka till en fällande dom, men tingsrätten var alltså av en annan uppfattning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons