Annons
Nyheter

Kvinna svårt skadad i krasch på 21:an

En kvinna i 50-årsåldern från Vinslöv skadades mycket svårt när hon vid 13.30-tiden på fredagen körde av riksväg 21 förbi Vanneberga ängar mellan Önnestad och Vinslöv. Den lilla bilen demolerades totalt när den kraschade mot ett träd på vänster sida om vägen.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2001
Kvinnans bil fortsatte rakt fram där 21:an svänger svagt till vänster vid Vanneberga ängar mellan Önnestad och Vinslöv i går eftermidag. Det slutade med att den kraschade mot ett träd. Kvinnan klämdes fast och skadades svårt.
Kvinnans bil fortsatte rakt fram där 21:an svänger svagt till vänster vid Vanneberga ängar mellan Önnestad och Vinslöv i går eftermidag. Det slutade med att den kraschade mot ett träd. Kvinnan klämdes fast och skadades svårt.Foto: Kraschade mot träd.

Kvinnan och klämdes fast i bilvraket och räddningsmanskapet kämpade i närmare en halv timme med att få loss henne. Hon fördes därefter i ilfart i ambulans till centralsjukhuset i Kristianstad.

Kvinnan var på väg från Kristianstad mot Vinslöv när hennes bil av hittills okänd anledning fortsatte rakt fram i den svaga högerkurvan strax öster om avfarten till Vanneberga ängar. Bilen körde ett hundratal meter på motsatta körbanan innan den kom utanför asfaltkanten till vänster och kolliderade med ett träd. Det blev en fruktansvärd smäll.

Annons

Som genom ett under fick kvinnan, trots tät trafik på 21:an vid den tiden på fredagen, inte möte när hon var över på vänster sida. Annars kunde det slutat med frontalkrock.

Andra olyckan

Det var den andra allvarliga singelolyckan på 21:an mellan Önnestad och Vinslöv bara denna vecka.

Vid 16.30-tiden på måndagen skadades en 38-årig man allvarligt i bland annat ryggen när hans bil körde av 21:an förbi Önnestad.

Också han var på österut när hans kombibil kom utanför den högra asfaltkanten och fortsatte rakt fram där vägen svänger svagt till vänster. Bilen fortsatte ett hundratal meter innan den kraschade mot ett stengärde i terrängen till höger. Bilen fortsatte av bara farten upp på stenhögen och fick hela fronten intryckt.

Farliga trafikfällor

De två olyckorna ger nytt liv åt debatten om farliga, hårda föremål, som stora stenar, bropelare och cementbrunnar och träd ska få finnas nära stora och hårt trafikerade vägar.

På morgonen på lille julafton omkom fyra unga män när deras bil körde in en betongpelare under järnvägsviadukten på Härlövsängaleden och 1999 omkom en pojke när den bil han färdades i gick av 21:an mellan Kristianstad och Hässleholm och krockade med en cementbrunn. Raden av exempel på svåra olyckor av samma slag kan göras lång.

Vägverket produktion håller på att bygga bort hårda trafikfällor vid sidan om vägarna, men fortfarande finns det många farliga platser kvar att eliminera i nordöstra Skåne.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons