Nyheter

Långlördag lockar till Kristianstad

Kristianstad är en butiksstad av rang. Det är både kunder och affärspersonal ense om. Kristianstadsbladet gav sig under Långlördagen ut för att känna av stämningen i folkvimlet.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2001
Kristianstad är en butiksstad som lockar besöker från är och fjärran.
Kristianstad är en butiksstad som lockar besöker från är och fjärran.Foto: Butiksstad som lockar.

- Är det Långlördag i dag?, frågar en förbipasserande kvinna sin väninna samtidigt som hon försöker undvika att dras med av folkmassan som rör sig i motsatt riktning.

Kan man bara ha överseende med att behöva kryssa mellan barnvagnar, hundar och korvätande äkta män som väntar på sina bättre hälfter utanför allehanda butiker så är Långlördag i Kristianstad en ypperlig möjlighet att sätta sprätt på lönen.

- Det är bra att handla i Kristianstad. Det är nära till allt och det finns flera affärer av varje sort, inte bara jättar som HM. Här finns det mesta, säger Jonas Hansen från Hörby.

- Jag tror att folk får en personlig kontakt med butikspersonalen i lite mindre samhällen. I Kristianstad har jag alltid blivit bra bemött. Personalen är mer nonchalant i Malmö och Lund, berättar han.

Magnus Grunnon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.