Annons
Nyheter

Lugn lördagsnatt efter stökig fredag

KRISTIANSTAD. Efter en stökig fredagsnatt kunde polisen i Kristianstad notera en riktigt fridfull lördagsnatt. En grov olovlig körning var det enda som rapporterades under natten.
Nyheter • Publicerad 6 september 2003

– Så kan det vara. Ena natten är det mycket att göra och nästa ingenting, konstaterar vakthavande befäl på Kristianstadspolisen.

Om lördagsnatten var lugn så var natten mellan fredagen och lördagen desto stökigare. Det rapporterades om bråk, fylleri och misshandelsfall.

Annons

Polisen fick omhänderta flera ungdomar, varav de yngsta var bara 16 år.

En halvtimme efter midnatt skedde det första ingripandet från polisens sida. Det var en 16-årig kille som bråkade med några vakter på Västra Boulevarden. När han trots tillsägelser inte lugnade ner sig fick han följa med till polishuset, där han senare blev hämtad av sina föräldrar.

En halvtimme senare, det vill säga klockan 01.00 var det dags igen. Denna gång var det två 16-åriga killar som omhändertogs vid Resecentrum, efter att ha bråkat med andra ungdomar. Åtminstone den ene uppges ha varit berusad. Även de hämtades av anhöriga på polishuset.

Halvtre på natten fick polisen åter ingripa, denna gång på Nya Boulevarden i Kristianstad, där fyra ungdomar i åldrarna 18 och 19 uppträdde störande genom att bråka med andra. När de också vägrade lämna platsen trots upprepade tillsägelser togs de med till polishuset, där de fick stanna tills de hade lugnat ner sig och krogarna stängt. Sista bråket som polisen blev inkopplad på var ett fall av misshandel utanför Pub Valvet vid Stora torg strax efter halv tre, då två bröder ska ha rykt ihop och den ene tilldelats ett slag med knuten näve över ena ögat. Det resulterade i att den andre brodern greps, men frigavs igen klockan fyra.

Peter Maunula och Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons