Nyheter

Lyngsjön hålls stängd för bad

Badplatsen i Lyngsjön mellan Nöbbelöv och Everöd hålls stängd även i sommar.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2002

– Kanske det blir för all framtid. Vattnet är nämligen så otjänligt att det för närvarande inte går att bada i. Det har flera provtagningar gett klart besked om, säger Mats Gustavsson på Kultur och Fritid.

Det har varit problem med badet under två år. När miljö- och hälsoskyddskontorets personal utförde provtagningar år 2000 visade dessa att vattnet inte var tjänligt.

– Då beslöt vi att tillsätta en arbetsgrupp, med representanter från kultur- och fritid, miljö och hälsoskyddskontor, Everöds IF som har hand om skötseln av badet, markägare och en arrendator. Vi ville diskutera och utreda badets framtid, förklarar Mats Gustavsson.

Men badvattnet har definitivt inte blivit bättre under åren.

Vad som är anledningen till att badvattnet i Lyngsjön är otjänligt har man ingen förklaring till.

– Det kan mycket väl vara så att de djur som går och betar i närheten av sjön förorenar vattnet, framhåller Mats Gustavsson.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.