Nyheter

Man fick livshotande skador

En 51-årig man från Kristianstad vårdas på Universitetssjukhuset i Lund för svåra och livshotande skallskador efter att ha kört omkull med sin vespa.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2008

Det var vid 16.40-tiden på torsdagen som mannen körde omkull på cykelvägen vid Gustav Hellströms väg i höjd med Nosaby golfbana. Det är oklart hur det

- Vad vi tror oss veta är att han har kört och sedan bara vält på vägen och det är okänt i vilken färdriktning. Han hade ingen hjälm på sig, säger polisens inre befäl Helene Börjesson.

Mannen fördes först i ambulans till CSK där man snabbt konstaterade att han behövde föras vidare för vård i Lund för sina skallskador.

- Han har livshotande skador enligt sjukhuset i Lund. Intensivvårdsavdelningen har ingen kontakt med mannen.

- Det lär finnas ett vittne, en kvinna, som var först på plats och som ska ha kallt på ytterligare hjälp genom att ringa efter ambulans. Förmodligen har hon varit ute och joggat. SOS alarm lämnar inte ut kvinnans namn till polisen. Vi vill gärna att hon hör av sig.SOS alarm förklarar att de försökt få kontakt med vittnet men inte lyckats. Man ska ha skickat ett SMS till kvinnan och bett henne höra av sig till polisen. Är det ovanligt att SOS alarm inte lämnar ut vittnens namn?

- Ja, ifall vi vill ha namnet får vi göra en husrannsakan hos dem, men jag har inte beslutat om det än, sade Helene Börjesson vid 22-tiden.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.