Nyheter

Man omkom efter brand i Trelleborg

En man i 60-årsåldern omkom i en lägenhetsbrand på Pilegränden i Trelleborg under natten till söndagen. En kvinna i samma ålder fick svåra rökskador och har förts till sjukhus.
Nyheter • Publicerad 23 december 2007

Larmet om branden kom klockan ett på natten och strax därefter var den släckt. Enligt uppgifter från polisen har branden startat i lägenhetens kök.

- Rökdykare gick in i lägenheten och hittade en livlös man. Sen hittade de även en kvinna som är svårt skadad, det är oklart om hon överlever, säger Magnus Nilsson, inre befäl i Ystad.

Enligt polisen har den 58-åriga kvinnan förts till Malmö för vård. I lägenheten fanns även sex andra personer, två vuxna och fyra barn. De klarade sig utan fysiska skador och tog sig ut ur lägenheten på egen hand.

- Sex personer lyckades ta sig ut genom ett sovrumsfönster, berättar Magnus Nilsson, inre befäl i Ystad.

De fyra barnen och de två vuxna personerna chockades svårt av händelsen och fördes till Trelleborgs lasarett där de fick stanna över natten.

Branden begränsades till lägenheten där den utbröt. Polisen har spärrat av brandplatsen och ska under söndagen göra en teknisk undersökning för att försöka fastställa brandorsaken.

Johan Silfversten Bergman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.