Annons
Nyheter

Många e-mail från "amerikanare"

Vi på Kristianstadsbladet har de senaste dagarna här på webben efterlyst människor från Kristianstadsbladets spridningsområde som befinner sig i New York- eller Washingtonområdet. Vi har hittills fått många e-mail på nyheter@kristianstadsbladet.se. Ett av mailen kommer från Maria Malmsten i Massachuset. Om bland annat det handlar webbkrönikan i dagens Kristianstadsboladet.
Nyheter • Publicerad 12 september 2001

Här är dagens webbkrönika av webbredaktör Lennart Svenezon:

Den stora fördelen med att ge ut en dagstidning både på papper och Internet är att den traditionella tidningen och den nya på webben både kan och ska komplettera varandra.

Annons

Ett exempel på detta är att vi gått ut på www.kristianstadsbladet.se och efterlyst personer från vårt spridningsområde som befinner sig i New York eller Washington.

Hittills har vi fått en handfull svar till nyheter@kristianstadsbladet.se.

En av dem som hört av sig är Maria Malmsten. Hon studerar vid universitet och bor med sin pojkvän i Amherst Massachusets, cirka tre timmars bilresa norr om Manhattan. Maria Malmsten berättar att pojkvännen väckte henne i tisdags morse och sa till henne att komma och titta på tv för att Tvillingtornen hade rasat.

”Jag trodde att han skojade tills jag såg det med egna ögon på tv. Det är ofattbart att något sådant fruktansvärt kan hända”, mailar hon.

Universitetet höll stängt i tisdags. När det öppnade igen i onsdags kollade Maria sin e-mail. Hon hade då fått massor av mail från oroliga släktingar och vänner i Sverige. Nu kan hon hälsa alla genom Kristianstadsbladet ”Allt är okej med mig”.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons