Nyheter

Många letade nyckel i spagetti och bowlade i Färlöv

Bowling, trampbilsrally, teater, fotbollsstraffar, konstutställning och leta nyckel i spagetti. För den som hann med fanns det hur mycket som helst att göra på Färlövs skola i går. Det var dags för Färlövs skoldag som bara hålls en gång var tredje år.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2002
Bowling på Färlövsskolans gård. Det var en av otaliga aktiviteter som lockade hundratals elever och föräldrar till Färlövs skoldag. Bild:
Bowling på Färlövsskolans gård. Det var en av otaliga aktiviteter som lockade hundratals elever och föräldrar till Färlövs skoldag. Bild:Foto: 

Barn, föräldrar och far- och morföräldrar spelade, handlade, sålde och fikade i fyra timmar på söndagen. Färlövs skolas föräldraförening hade med hjälp av eleverna på skolan och övriga föräldrar slått på stort och anordnat ett arrangemang som lockade vida mer folk än skolans 220 elever.

På skolgården hade man ordnat med en bowlingbana och på fotbollsplanen kunde man sparka bollen i olika stora hål i målet som gav olika poäng därefter.

Kön var hela tiden lång till skolans källare, där spöken skrämde stora som små i arrangemanget som gick under namnet spökrundan.

Det gick också att ta sig runt med häst och vagn och hågade barn kunde måla ansiktet.

Det var tredje gången föräldraföreningen anordnade dagen.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.