Annons
Nyheter

Mats Jonsson vann Öresundsrallyt

Mats Jonsson, Forshaga, gick i går eftermiddags i mål som segrare Öresundsrallyt. Han vann nio sekunder före norrmannen Trond Sveinsvoll, Stavanger. Mats Thorszelius, Almunge, Uppland, blev trea, över en minut efter.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2001
norrmannen Trond Sveinsvoll (till höger) gratulerar sin överman Mats Jonsson till segern i Öresundsrallyt.
norrmannen Trond Sveinsvoll (till höger) gratulerar sin överman Mats Jonsson till segern i Öresundsrallyt.Foto: Hårdsatsande
Nilsson på superhala sträcka 16 vid Hörja.
Nilsson på superhala sträcka 16 vid Hörja.Foto: "Stoffe"

Mats Thorszelius har kört under hot om uteslutning, sedan det varit tveksamt om han kört samtliga varv under en specialsträcka i Köpenhamn. Det var ett mycket svårt beslut för tävlingsledningen att ta, men till slut kom man fram till att stryka sträckan helt då det inte gick att få klarhet i om han kört alla varven. Ett korrekt beslut, enligt både Mats Jonsson och Trond Sveinsvoll, då det inte påverkade slutresultatet av tävlingen.

Sträcka 17 tidigare på dagen blev dramatisk på grund av det hala underlaget. Ledaren i grupp N, Kenneth Bäcklund, körde av och tappade 15 sekunder och ledningen till Stig-Olof Walfridsson.

Annons

På samma ställe snurrade även Jari Saarinen, Östgöten, och striden om fjärdeplatsen i klassen med Kristoffer "Stoffe" Nilsson spetsades till.

Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, satsade allt på sista sträckan för att passera "Stoffe", men snurrade av vägen i upphetsningen.

"Stoffe" kunde hålla undan och kom sexa totalt, fyra i sin klass.

– Det känns som en stor seger. Bara att komma till start kändes bra, ännu bättre att komma fyra, säger "Stoffe" till kristianstadsbladet.se.

Joachim Grahn åkte av på samma ställe som Saarinen tidigare under dagen och placerade sig som sexa i sin grupp N-klass. Leif Nilsson, MK 101010, kom på 14:e plats totalt, åtta i sin klass.

Stig-Olof Walfridsson, MK Ratten, vann den stora grupp N-klassen. Jonas Kruse, Karlstads MC, vann F2-klassen.

Tommy Svensson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons