Nyheter

Medvetslös flicka räddades ur bäck

En 15-årig flicka på moped körde under juldagseftermiddagen av vägen, svimmade av och hamnade i en bäck. Efter att ha legat i vattnet en längre tid kunde hon räddas av ett vittne. Flickan vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador.
Nyheter • Publicerad 25 december 2007

Det var vid 16-tiden på juldagen som flickan av okänd anledning körde av Näsumsvägen i Vånga och hamnade i en bäck. Hennes liv räddades sannolikt av ett vittne och en närboende som lyckades dra upp henne ur vattendraget.

Flickan var medvetslös när hon hittades i bäcken, men vid medvetande när hon fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad. Hon var kraftigt nerkyld efter att ha legat i vattnet en längre tid. 15-åringen hade även ben- och bäckenfrakturer. Skadorna uppges vara allvarliga, men inte livshotande.

Frida Eriksson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.