Annons
Nyheter

Mera sås till folket

Nyheter • Publicerad 15 september 2003

SÅS. De flesta kockar är överens – svenskarna är ett såsfolk. Men långt ifrån alla har tålamod att själva laga sin sås.

Under de senaste två åren har en ny sorts färdiga såser dykt upp i butikerna, de så kallade "våta" såserna, som till skillnad från pulversåserna är klara att värma.

Annons

De ökar snabbt i försäljning och nu kommer Kelda med två nya smaker, tomatsås och champinjonsås.

Båda finns med på svenskens tio i topplista över såser.

Högtidliga glas i ny form

GLAS. Erika Lagerbielke är en av våra populäraste formgivare inom glasindustrin.

Den mångfaldigt belönade glasdesignern kommer nu med en ny serie glas som hyllar både den svenska glasblåsarkonsten och druvan pinot.

Servisen heter också Pinot och lämpar sig speciellt väl att servera viner framställda av pinotdruvan.

Serien består av sex delar, tillverkas av Orrefors och säljs endast genom Fyrklövern.

Svenska krogar i gourmetguide

GUIDE. Nu har årets upplaga av Les Grands Tables du Monde kommit, en guide för kräsna magar över värdens förnämsta restauranger.

Sverige har fått med fyra restauranger i årets upplaga, samtliga i Stockholmsområdet: Operakällaren, Edsbacka krog och nya för i år är Bon Lloc och Fredsgatan 12.

Annons

I Frankrike krävs minst två stjärnor i Michelin Guide Rouge för att komma i fråga. I Sverige räcker det med en.

Lärare vann matpris

PRISAD. Monika Mårtensson, hemkunskapslärare vid Sannaskolan i Göteborg, har belönats med Coops Stora Matpris och en prischeck på 60 000 kronor vid en ceremoni i Stockholm.

Priset delas ut till någon eller några eldsjälar som "dokumenterat ett brinnande matintresse och medverkat till att sprida matglädje i Sverige".

Monika Mårtensson har arbetat på skolor i 27 år. Med kreativa undervisningsidéer vill hon påverka eleverna så att de klarar vardagslivet.

(TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons