Annons
Nyheter

Modern kampsport i Osby

OSBY. De gamla kinesiska vapnen och militära strategier är numera moderna kampsporter. En uppvisning i Qi-Gong, Tai-Chi och Kung Fu blev det i en sprängfylld gymnastikhall på Parkskolan i Osby i lördags.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2001
det vill säga Tai-Chi med svärd är Roger Olofssons, från Kristianstad, specialitet. Rörelserna är mjuka och långsamma.
det vill säga Tai-Chi med svärd är Roger Olofssons, från Kristianstad, specialitet. Rörelserna är mjuka och långsamma.Foto: Gim Tai-Ch

Med exotiska förtecken firade den skandinaviska förbundet av TIA, det vill säga Tran Loi Minh International Qi-Gong Kung Fu Association, sitt tioårsjubileum i Osby i lördags.

Dels hade förbundet festligheter på Borgen, dels fick de olika föreningarna i Sverige visa upp sina färdigheter i Parkskolans gymnastiksal. Tran Loi Minh flydde från Kina via Vietnam till Frankrike där han byggt upp en rörelse som sedan tio år har förgreningar i Sverige.

Annons

Uppvisningar i snabba hoppsparkar och slag med olika vapen som de kinesiska soldaterna använde för tusen år sedan visades upp. Plus lite mer spektakulära övningar på spikmattor och kraftmätningar på keramik- och spånplattor.

Dessutom ingick en speciell ceremoni där Roger Olofsson från Kristianstad blev upptagen i den inre kärnan inom organisationen, i den så kallade familjen.

Av Inga-Lill Bengtsson 044 470 00
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons