Annons
Nyheter

Molotovcocktail mot kiosk i Hässleholm

En kioskbyggnad på Tredje Avenyn var nära att ödeläggas helt vid en bensinbombsattack tidigt på fredagsmorgonen. Ett vittne observerade en man lämna platsen.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2001

Vid 2.30-tiden på fredagsmorgonen kastade en okänd förövare en molotovcocktail mot en av kioskens fönster. Ytterrutan krossades, men som tur var höll innerglaset och flaskan med det brinnande innehållet hamnade på marken utanför.

Intillboende vaknade av klirret från det sönderslagna fönstret och larmade brandkår och polis. Tack vare att räddningstjänsten snabbt kom till platsen, inskränktes brandskadorna till fasaden och ett överskjutande tak. Även en fruktställning av trä framför kiosken blev brandskadad.

Annons

Polisen har ett signalement på en mansperson som setts vid platsen.

Ett annat försök till mordbrand upptäcktes på fredagsmorgonen i Snapphanens garage. Någon hade antänt papper strax ovanför en ventilationstrumma, men elden hade självslocknat.

Av Bo Erlandsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons