"Namnet borde ändras till Skandalgården"
Eve Mårtensson är upprörd över situationen på Solgården. Han tycker det är fruktansvärt det som händer på Solgården.
– Hur kan man skaffa pengar på de handikappades svåra situation och sedan köpa stora hus, gårdar och sommarstugor? Namnet borde ändras till Skandalgården, säger Eve Mårtensson.
Han berättar att han själv har en son som är funktionshindrad och att familjen kämpar för att sonen ska få ledsagare några timmar i veckan.
– Min son trivs bäst bland fåglarna i Tivoliparken och jag är ledsen och bestört över att Kristianstads kommun inte vill betala för en ledsagare till min son. Jag tycker att det kanske kunde bli någon krona över av de tio miljoner som utbetalas till Solgården, säger Eve Mårtensson.
Han berättar att sonen nu själv får betala en person som är ledsagare under promenaderna på stan.
Signaturen Pensionär på Östermalm kritiserar placeringen av Axeltorps Vårdhem.
– När jag åker förbi där med familjen uppmanar jag mina barn att inte sätta mig där. Jag förstår inte hur man kan placera ett boende för dementa och äldre så långt från stan. Man kan inte ta sig dit utan bil och bekanta till äldre har ofta inte bil. De äldre kan inte ta sig någonstans, säger Pensionär på Östermalm.
Däremot tycker hon att kritiken mot Axeltorp i samband med konkurrensutsättningen är obefogad.
– Om man accepterar att delar av den offentliga servicen utsätts för konkurrens och drivs av privata företag måste man acceptera minskad anställningstrygghet. Sådana är spelreglerna, säger hon.
Birgitta Hultqvist från Tving utanför Karlskrona vill berömma polisen i Bromölla. Hennes bil blev utsatt för skadegörelse och polisen i Bromölla utredde fallet.
– Ett stort tack till polisen i Bromölla som återgett mig tron och hoppet på att det finns poliser som bryr sig, har kurage och tänker på den lilla människan som utsatts för brott. Ett särskilt tack till blivande polisen Fredrik Andersson och till polisinspektör Lars-Olof Stålner, säger Birgitta Hultqvist.
Bengtsson i Åhus riktar en uppmaning till en av Kristianstadsbladets fristående skribenter.
– Vi är några stycken i Åhus som är nyfikna på Sven Bergquist. Jag tycker det skulle vara trevligt om han skrev en artikel om sig själv och berättade om sin bakgrund, säger Bengtsson i Åhus.
Signaturen Gammal tant kritiserar Kristianstadsbladet. Hon tycker att presentationen av resultatet av webbfrågan på sidan tre i tidningen alltför ofta har texten "På grund av tekniskt problem kan svaret ej redovisas".
– Det har hänt så många gånger. Problemet borde kunna åtgärdas och jag undrar vad det är för tekniskt problem, säger signaturen Gammal tant.
– Vi har problem med webbfrågan för ofta och beklagar det. Antingen ska den fungera eller ska den inte finnas på www.kristianstadsbladet.se. Vad som är orsaken till att den inte fungerar vet vi faktiskt inte, men vi undersöker saken, säger nyhetschef Bengt-Inge Schölin
Signaturen besviken gäst berättar att hon blev besviken efter ett besök på Åmund Restaurang och Café i Åhus. Hon och hennes familj, tillsammans med en annan familj, skulle köpa mat för avhämtning och ville utnyttja ett rabatterbjudande om att köpa två portioner till priset av en.
– Tidigare i sommar har vi köpt två portioner mat för avhämtning till priset av en. Men nu kunde vi inte utnyttja erbjudandet, säger besviken gäst.
Åmunds ägare, Claes G Bengtsson, förklarar att erbjudandena i det aktuella rabatthäftet endast gäller för besökare på restaurangen och inte för avhämtning.
– Syftet med häftet är att få fler människor till restaurangen och aktiviteter i Åhus. Till nästa tryckning av häftet ska vi rätta till detta och förtydliga att erbjudanden endast gäller restaurangbesök. Vill hon ha mer upplysningar kan hon ringa till mig, säger Claes G. Bengtsson.
Edith Sedin i Önnestad berättar att en bortsprungen katt finns hos henne. Katten är ljusgrå och beige med vita ben och vit nos. Hon hoppas att den ska komma tillrätta och uppger att den som känner igen beskrivningen kan höra av sig på 044-70412.