Nyheter

Nattens nyhetsflöde i sammandrag

Från nattens nyhetsflöde i nordöstra Skåne och Österlen kan rapporteras: en tung lastbil blockerade riksväg 19 genom Brösarps backar, sedelautomat sprängdes i Simrishamn och nytt butiksinbrott i Hässleholm.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2001

En tung lastbil sladdade under natten av riksväg 19 genom Brösarps backar. Bilen lade sig i diket. Räddningsmanskapet kämpade för att förhindra utsläpp av olja och diesel i den känsliga området.

Bärgningsarbetet påbörjades på morgonen och var klart vid lunchtid. Vägen var helt avstängd fram till lunchtid i dag.

Under tiden dirigerades trafiken om via mindre vägar väster om riksväg 19. Polis finns på plats.

Sedelautomat sprängd

Vid tvåtiden i natt sprängdes sedelautomaten på Din-X-macken i Simrishamn. Vittnen såg flera män försvinna från platsen i en bil. Vittnena lyckades dock inte ta bilnumret.

När polisen anlände låg det sedlar utspridda på marken. Det är oklart både hur mycket pengar tdynamitarderna kom över och vilken typ av sprängämne de valt. Hittills har ingen gripits för sprängningen.

Risken för att hela bensinmacken skulle flugit i luften bedöms som överhängande.

Butiksinbrott i Hässleholm

Klockan halv fyra i morse kom det larm om inbrott i Arnes Radio på Majorsgatan i Hässleholm. En glasruta hade krossats och minst tre videokameror saknas från skylten. Troligtvis har också ett antal mobiltelefoner stulits. Tjuvarna var försvunna när polis och väktare kom fram.

Hässleholmstrakten har den senaste tiden drabbats av flera liknande inbrott och polisen undersöker nu om det kan finnas ett samband mellan de olika fönsterkupperna.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.