Nyheter

Nobelpristagare hyllar H C Andersen

Nyheter • Publicerad 5 juli 2002

LITTERATUR. Lagom till H C Andersens 200-årsdag om tre år finns planer på att ge ut en bok med nytolkningar av H C Andersens författarskap. Det är en rad nobelpristagare, litteraturkritiker och andra författare som ska få redogöra för sitt eget personliga förhållande till den danske författaren.

Redaktör för boken, som går under arbetsnamnet ”Andersen revisited” är den kända amerikanske litteraturkritikern Harold Bloom. Initiativet kommer från institutionen ”H C Andersen 2005” som arbetar med att samordna födelsedagsfirandet.

- Vi siktar högt i våra planer. Men att boken blir av är mer Andersens förtjänst än vår. Det säger något om vad han kan, och att han fortfarande är intressant, säger Jakob Steen Olsen från ”H C Andersen 2005” till den danska tidningen Politiken.

TT SPEKTRA

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.