Annons
Nyheter

”Nog måste man värna om landsbygden”

Nyheter • Publicerad 1 november 2011
Foto: 

Per-Åke har märkt att man sedan några veckor tillbaka har inte fått kvitto vid uttagsautomaten på Maxi, Kristianstad. Enligt informationsavdelningen på Maxi har banken stoppat detta. Samma förhållande verkar råda vid automaten på Långebro.

– Är Kristianstads Sparbank hårt exponerad mot Grekland eftersom man behöver gå så drastiskt fram i sin kostnadsjakt? Eller är det bara ett vanligt utslag av jakt på vinstmaximering för att kunna öka utdelningen till ägarna och bonusarna till cheferna?

Annons

It- och informationschef Jörgen Svensson Dahl berättar:

– Sparbanken 1826 har inga ägare och drivs utan enskilt vinstintresse. Sparbankslagen uttrycker det så att ”ingen har rätt att njuta del i den vinst som kan uppkomma å rörelsen”. Sparbanken 1826 har i och för sig lika hårda vinstkrav som andra banker, men vinsten delas inte ut till någon enskild person utan används för att bidra till samhällets och bankens utveckling. Under 2011 har 179 föreningar, inom bankens verksamhetsområde, fått dela på 2,7 miljoner.

– Den senaste tiden har vi haft kontinuerliga driftstörningar på uttagsautomater som orsakats av kvittoskrivarna. För att öka tillgängligheten i dessa automater har vi valt att ta bort minneslapparna helt och hållet. För att åter kunna tillhandahålla fullservice till våra kunder finns planer på att byta ut uttagsautomaterna de närmaste två åren med start hösten 2012.

Skattebetalare i Näsum är besviken på att Bromölla kommun ska lägga ner biblioteksfilialen där.

– Nog måste man även värna om landsbygden och inte låta alla pengar gå till den nya sporthallen i centralorten.

Bengt tycker inte att det är konstigt att man inte kan sälja ägarlägenheterna i Kristianstad.

– Det är rena Stockholmspriserna, sänk till hälften så kanske folk kan köpa.

En kvinna som blev slumpmässigt utvald att svara på en enkät från polisen om hur trygg hon kände sig tycker att det var en märklig enkät. En fråga var om hon hade haft inbrott i källare eller vind, men hon har varken eller, så svaren blir ju onyanserade. Som man frågar får man ju svar! Men efter att ha väntat på bussen i lördags kväll på Resecentrum så vet hon var polisen borde lägga sina resurser.

– Där kändes inte speciellt tryggt!

INTERNAL INTERNAL
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons