Nyheter

Norrmän köper in sig i Skåne

Det norska bygg- och fastighetsbolaget Veidekke gör förvärv i Skåne. Koncernen har köpt Lennart Knutsson AB:s fyra dotterbolag som omsätter cirka 270 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2002

Veidekke är en av Skandinaviens största bygg-och fastighetskoncerner och etablerade sig på Stockholmsmarknaden hösten 2000.

De bolag som nu köpts sysselsätter 230 personer och är främst inriktade på reparationer, ombyggnader och underhåll av fastigheter.

Köpet omfattar Tractatus AB, Byggsmederna, Tullberg Entreprenad och Byggplåtslagarna med verksamhet i bland annat Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad och Landskrona.

"Cirka 80 procent av entreprenadmarknaden är koncentrerad till regionerna i Stockholm, Göteborg och Skåne. Med detta förvärv har vi skaffat en god marknadsposition i alla tre regionerna", säger Terje R Venold, koncernchef i Veidekke, i en kommentar.

Förutom i Norge och Sverige finns Veidekke även i Danmark och är också engagerat i Afrika.

Koncernen omsatte förra året 13 miljarder kronor och har 6 800 anställda. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.