Annons
Nyheter

Ny mordbrand mot butik i Hässleholm

HÄSSLEHOLM. Kvartersbutiken Österåshallen blev helt utbränd efter det att några gärningsman kastat in en molotov-cocktail i butiken. Händelsen inträffade vid halvtvåtiden på natten till lördagen. Enligt uppgift var det två gärningsmän som kastade brandbomben och sedan snabbt avvek från platsen.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2001
Närbutiken Österås Livs blev helt utbränd efter attentatet, då två gärningsmän krossade en ruta och kastade in en molotovcocktail.
Närbutiken Österås Livs blev helt utbränd efter attentatet, då två gärningsmän krossade en ruta och kastade in en molotovcocktail.Foto: Totalförstördes.

Branden som utbröt blev kraftig och var omfattande redan när den första räddningsstyrkan anlände. Släckningsarbetet fick bedrivas huvudsakligen utifrån. Flera släckbilar, högfordon samt ett antal specialfordon deltog i bekämpningen, tillsammans med omkring 20 man från räddningskårerna i Hässleholm, Tyringe och Vinslöv. Trots detta gick butiken inte att rädda utan brann ner till grunden.

Detta är det tredje attentatet på kort tid i Hässleholm. Polisen betecknar det som oroväckande, och utesluter inte att det kan vara samma gärningsmän i samtliga fall, men vill inte kommentera ärendet vidare eftersom utredning just nu bedrivs.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons